Pozdravna riječ predsjednika HAS-a i Lokalnog organizacijskog odbora

Ivan Veštić

Ivan Veštić

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza

Poštovani sportski prijatelji, drage atletičarke i atletičari,

s posebnom radošću pišem ovo uvodno slovo web stranica na kojima možete pratiti sve najvažnije informacije i podatke o održavanju Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. Liga, čiji će domaćin 10. i 11. kolovoza 2019. godine biti Republika Hrvatska i Grad Varaždin.

Kao turistička i sportska zemlja, Hrvatska je mnogo puta do sada svijetu pokazala svoju srdačanost, gostoljubivost i sportski duh koji je brojne naše sportaše vodio do najviših postolja europskog i svjetskog sporta. Poznati su najnoviji uspjesi naših nogometaša (viceprvaci svijeta 2018.) i tenisača (pobjednici Davis cupa 2018.), ali i u drugim sportovima Hrvatska ima vrhunske natjecatelje. Tako je i u atletici gdje već godinama svjetskim bacanjem diska dominira naša Sandra Perković, a tu je i olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rio de Janeira2016. godine – Sara Kolak, osvajači svjetskih medalja u bacanju kugle, Stipe Žunić i Filip Mihaljević, naše olimpijke Andrea Ivančević, Ana Šimić, Ivan Horvat, te cijeli niz naših mladih atletičara.

Zato od Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. liga, čiji smo ponosni domaćini ove godine, očekujemo borbu za svaki centimetar i sekundu te da naši atletičari, u ravnopravnoj borbi s drugima, ostvare željeni plasman u Prvu ligu europske atletike. Taj cilj neće biti lako ostvariti i on ovisi o mnogo faktora, ali nigdje kao u atletici ne postoje toliko jasna mjerila i kriteriji za uspjeh. A naš će uspjeh biti i to ako će se svi natjecatelji i drugi sudionici ovog lijepog sportskog druženja u Varaždinu i Hrvatskoj osjećati kao kod kuće.


U tom smislu, kao dobri domaćini, potruditi ćemo se da stvorimo maksimalne uvjete svakom natjecatelju i sudioniku ovoga prvenstva te očekujemo i vrhunske sportske rezultate.

Svima želim puno sportske sreće i uspjeha te ugodan boravak u Varaždinu i Hrvatskoj!

Dobro došli!

Ivan Veštić
Predsjednik
Organizacijskog odbora
ETCH2nd Varaždin 2019

Scroll to Top