Prvenstvo

Prije točno trideset godina Varaždin je organizirao Europsko prvenstvo u atletici U20 i iako se od tada ovdje održavaju mnoge kvalitetne domaće manifestacije, trebalo je tri desetljeća za još jedno kontinentalno natjecanje u Varaždinu.

Ipak, iz tog prvenstva ima dosta lijepih uspomena prije 30 godina, ne samo zbog prvaka koji su tamo bili okrunjeni poput Maksima Tarasova, Valentina Massane i Astrid Kumbernussa, nego i zbog izvrsne organizacije i hrvatskog gostoprimstva.

Ekipno prvenstvo Europe u Atletici pravi je događaj u kojem se računa svaki pojedinačni bod i svaka osoba može napraviti ogromnu razliku. Svaki član tima doprinosi uspjehu svog tima odnosno zemlje.

Atletika je nesumnjivo skup sportskih događaja, svaki svog jedinstvenog, individualnog karaktera. Sportaši napreduju kako bi postigli svoj najbolji nastup, a njihov uspjeh ili neuspjeh može se pripisati njihovom napornom radu, angažmanu i mentalnom stanju. Iako predstavljaju jednu zemlju, na kraju dana medalje idu onima koji su dali sve od sebe.

Najnižih 5 klasificiranih timova u Super ligi ispadne u Prvu ligu. Prvoplasirani tim Prve lige bit će promoviran u Super ligu. Prema tome, 5 najniže klasificiranih momčadi Prve lige bit će prebačeno u Drugu ligu, dok će prvoplasirani tim Druge lige biti promoviran u Prvu ligu.
Prema tome, 5 najniže klasificiranih timova Druge lige bit će prebačeno u Treću ligu, dok će prvoplasirani tim Treće lige biti promoviran u Drugu ligu.

Ekipno prvenstvo Europe u atletici, nekada Europski kup, održava se od 2009. godine, a svake dvije godine od 2015. Svake reprezentacije podijeljene su u četiri lige, od kojih svaka ima 12 momčadi. Grad Varaždin bti će domaćin Druge lige od 10. do 11. kolovoza 2019., a moći ćemo vidjet najbolje sportaše koji predstavljaju ekipe iz:

Pozvamo sve zaljubljenike u atletiku na ovaj fantastičan sportski događaj prepun natjecanja vrhunske klase, emocija i nezaboravnih uspomena.

Dođite i podržite svoj tim!

Scroll to Top